jak faktycznie nie masz dostepu do kuchenki czy piekarnika to zostaje Ci albo obrobka termiczna w mikrofali albo bazowanie na koktajlach, jesli posiadasz blender. do tego mozesz wspomoc sie dobrej jakosc gainerem czy wpc z dodatkiem zrodla wegli. rowniez mozesz na posilek wyskoczyc na miasto, czy np opierdzielic dobrej jakosci burgera. opcji [...]
Dokładnie. Każda obróbka termiczna pożywienia (pomijając zamrażanie) podnosi jego IG. Mało tego każdorazowe odgrzewanie lub jak w pytaniu gotowanie a następnie grilowanie również podnosi IG co nie jako sumuje obie wartości czyli IG z gotowania plus IG z grilowania. Mimo że chyba nikt nie jest w stanie obliczyć jakie taki produkt (poddany [...]
wyjątkim jest zbyt długa obróbka termiczna która doprowadza do powstania tzw zajawiska mailarda , polegajacego na stwardznieniu cukrów zbicu sie ich na skutek max odwodnienia , jak spieczona mocno skorka pieczywa - wtedy powstaje produkt niestrawny znacznie obniżający ig takiego produktu jako calość pozdr mc
W śniadaniu nie ma nic złego ;-) Można zjeść osobno... Nie wbijaj gotowana pierś z kurczaka, tylko "mięso z piersi z kurczaka" ważysz wszystko przed obróbką termiczną. Wafle od czasu, do czasu ok. 6 posiłek jakoś dla mnie sensu nie ma, zbilansuj go, dodaj i tłuszczu i węgli trochę (węgle na noc pomagają w lpszej regeneracji i mają pozytywny wpływ [...]
http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U%2E-t922822.html wypełnij ankietę z działu, bo nic o Tobie nie wiadomo. Na wstępie : ważymy przed obróbką termiczną, bułki pszenne, kiełbasy to do wywalenia, i wymiany na coś bardziej wartościowego, bułki tarte to samo. Pączkę ...aut. Nie ma warzyw, owoców, tłustych ryb, [...]
surowe sa najslabiej przyswajane, zamiast tego gotuj, Co to za glupoty? Surowe jest lepiej przyswajalne, a obrobka termiczna niszczy duza czesc witamin i mineralow oraz enzymy
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
1. Generalnie im dłuższa obróbka termiczna, tym ig się zwiększa. Nie ważne czy gotujesz czy smażysz. 2. Możesz tak robić 3. Jak masz zamiar jeść je same, to najlepszą opcją są surowe.
Odżywki na bazie albuminy są okej, Trudno oszacować jaki to wpływ ma na białko... Każda obróbka termiczna ma wpływ na białko... np.podczas smażenia,parowania,gotowania,duszenia itp. będą różne straty tego białka, jednak nie da się tego obliczyć :) Jakbyśmy się zajmowali tego typu rzeczami to byśmy zgłupieli :) Raczej go nie spalisz, jak będziesz [...]
Spokojnie, spokojnie. Wiedziałem żeby tego nie wklejać - można za dużo zamętu narobić. Naprawdę, nie przejmował bym się tym. Jesz zdrowo, ćwiczysz, żyjesz aktywnie - czy naprawdę myślisz że lekka strata wartości energetycznych zaważy na Twoich przyszłych sukcesach?.Obróbka termiczna jest konieczna aby przyrządzić mięso w jakikolwiek cywilizowany [...]
BCAA nie odłoży się w komórki tłuszczowe - to fizjologicznie niemożliwe. Płatki owsiane w takiej dawce mogą przyczynić się do zaburzeń pracy przewodu pokarmowego. Sporo ryżu brązowego, który notabene jest ciężkostrawny i ma sporo błonnika. Produkty wliczaj przed obróbką termiczną - nie po. Dieta jest relatywnie monotonna, pierś z kurczaka to nie [...]